Kultovní komiks Doom Patrol dostane seriál

Jeden z nejosobitějších, nejzvláštnějších a nejšílenějších superhrdinských týmů se chystá na televizní obrazovky.

Doom Patrol je komiksová řada od DC, která v 60. letech přišla s dost neotřelým konceptem. Komiks sleduje tým superhrdinů, kteří vinou bizarních nehod získali superschopnosti. Spíš než supermany z nich ale tyto schopnosti dělají v podstatě nešťastné zrůdy, které se nikdy nemohou vrátit k normálnímu životu. Je tu například Robot Man, muž, jehož mozek musel být dán do robotického těla, takže je sice nezranitelný a supersilný, ale nic necítí. Dále je tu Crazy Jane, žena, trpící mnohočetnou poruchou osobnosti, přičemž každá z jejích osobností má jinou superschopnost. Negative Man okamžitě zničí vše, čeho se dotkne, Elasti Girl umí své tělo natahovat do nevídaných proporcí, Dorothy Spinner, dívka s opičí tváří, zhmotňuje své imaginární kamarády a tak dále. Skupina traumatizovaných bytostí najde útočiště u invalidního milionáře s přezdívkou The Chief, jenž dá jejich životu smysl. Doom Patrol je tak zčásti superhrdinský tým, zčásti podpůrná skupina, která bojuje proti vlastní bolesti, nepříznivě nakloněnému veřejnému mínění a bizarním padouchům, jako třeba mozek v lahvi nebo nůžkoví lidé. Existuje jisté podezření, že slavnější X-Men jsou vykrádačkou právě Doom Patrol.

Plánovaná seriálová adaptace bude přímo navazovat na chystaný seriál Titans, a netradiční tým povolá do boje superhrdina Cyborg, jehož jsme mohli nedávno vidět v Lize spravedlnosti. Seriál bude součástí nového sdíleného seriálového vesmíru, jehož součástí budou kromě Titans také Metropolis a Swamp Thing.

Doom Patrol napíše Jeremy Carver, který se významně podílel na seriálech Frequency, Lovci duchů (Supernatural) a americkém remaku Ceny za lidskost (Being Human).

Květen 15, 2018

Štítky: , ,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *