Vrána (opět) odchází, Spawn přichází

Zatímco jeden komiksový záhrobní mstitel nás znovu zklamal, druhý komiksový záhrobní mstitel  je stále nadějnější.

Když už to vypadalo, že nová Vrána přeci jenom vznikne, přišla další smutná zpráva. Jason Momoa, plánovaný představitel hlavní role, projekt opustil a vyjádřil se v tom smyslu, že chystanému filmu chybí srdce. Příběh, který od začátku provázela smrt, nyní provází chronický neúspěch.

Oproti tomu nová verze Spawna je čím dál blíž realitě. Herec Jamie Foxx nedávno potvrdil, že si skutečně zahraje bývalého vládního zabijáka Ala Simmonse alias současného démona Spawna. To je sice něco, co už jsme tak nějak dávno věděli, protože Foxxovo jméno je s projektem spojováno od začátku, teď to aspoň víme oficiálně.  Foxx navíc pomohl projekt nastartovat. Podle slov autora komiksu a budoucího režiséra filmu Todda McFarlanea za ním oceňovaný herec před pěti lety sám přišel a hemžil se nápady, jak příběh zpracovat. Právě Foxx se u studia Blumhouse poté přimlouval, že McFarlane je pro režii Spawna ten pravý, McFarlane zase prosazoval Foxxe jako jediného a pravého Spawna.  

Nadcházející snímek má být podle slov tvůrců „mnohem tvrdší eRko, než Deadpool,“  a slibuje temnou podívanou. Jak jsme psali v minulé novince, protagonistou snímku nemá být ani tak samotný Spawn, jako spíš dvojice detektivů Sam a Twitch, přičemž titulní anti-hrdina má významem své úlohy připomínat žraloka s Čelistí. Atmosférou má pak film připomínat Jakubův žebřík.

Spawn, vlastním jménem Al Simmons, byl elitní zabiják ve službách americké vlády, který byl zrazen svým zkorumpovaným nadřízeným a zavražděn. Jako profesionální vrah šel po smrti rovnou do pekla, kde jej Satan zverboval do své pekelné armády. Po pěti letech se Simmons dostává opět na Zemi jako odpudivý, ale mocný démon. Trochu neochotně se stane ochráncem bezdomovců, mezi nimiž přežívá, a bezmocně přihlíží tomu, jak jeho bývalá láska buduje rodinu s jeho nejlepším přítelem. Zároveň musí potlačit svou násilnou stránku, které se snaží síly pekla využít ve svůj prospěch. A to není lehké, když se musí potýkat s gangstery, zkorumpovanými policajty, pedofilními vrahy a nadpřirozenými monstry.

Červen 2, 2018

Štítky: , ,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *