Návrat Krotitelů duchů a Spider-Manova cesta daleko od domova

Dnešek se nese v duchu pokračování úspěšných sérií.

Režisér Jason Reitman (Juno, Děkujeme, že kouříte, Lítám v tom, The Front Runner) má sám o sobě rozjetou solidní kariéru, nyní se ale chystá navázat na práci svého otce, Ivana. Sony Pictures totiž zřejmě trochu tajně připravuje přímé pokračování Krotitelů duchů 2. Jason údajně pracoval na námětu se scenáristou Gilem Kenanem (V tom domě straší) a Ivan Reitman byl nástinnem příběhu nadšený. Nikdo zatím nepotvrdil, o čem by plánovaná trojka měla být, ale podle všeho bude přímo navazovat na původní sérii a zcela ignorovat tu zrůdnost, kterou před třemi lety natočil Kevin Feige. Sérii se Sony Pictures snaží oživit od devadesátých let, vždy to ale ztroskotalo na nezájmu herců a naposledy i na úmrtí Harolda Ramise, představitele podivínského Egona. Filmy Jasona Reitmana mají obecně dost daleko do taškařic, ve kterých hrají Melissa McCarthy a Kate McKinnon, a jeho pojetí by víc mohlo odpovídat inteligentnímu humoru prvních dvou snímků.

Trailer na film Spider-Man: Daleko od domova má všechno, co chtějí fanoušci Marvelu vidět – Petera tokajícího s novou M. J., tři spider-manovské kostýmy, hláskující spolužáky z prvního filmu a novou postavu z filmového světa, o kterou se Spidey může prát o světlo reflektoru. V prvním filmu Spider-Man dokazoval Iron Manovi, že je skutečný hrdina, tentokrát ho proškolí Nick Fury. Z nových postav se objeví Mysterio (Jake Gyllenhaal) a Hydroman, jenž je v tomhle univerzu zřejmě jednou z Mysteriových iluzí. Trailer představí Mysteria  jako nového, tajemného hrdinu, ale čtenáři komiksů nebo diváci devadesátkového kresleného seriálu vědí, že je to jen póza rafinovaného zločince, který využívá optické klamy, robotické dvojníky a celkově různé technologie, aby vytvořil iluzi reality (teď mě napadá, že třeba Nick Fury bude nakonec jednou z iluzí, ale to trailer neříká). Trailer má určitou lehkost a dynamiku, která chybí traileru na Captain Marvel, a vážně vytváří dojem, že půjde o zábavný film.

A nakonec tu máme první teaser na třetího Johna Wicka. Z něj nic zásadního neuvidíme, kromě toho, že trailer bude ve čtvrtek.