Animované marvelovky od Hulu

Televizní stanice Hulu naváže po Runaways další spolupráci s Marvelem. Připravuje vlastní síť provázaných animovaných seriálů pro dospělé. Na co se můžeme těšit?

Celkově se připravují seriály Marvel´s M.O.D.O.K., Marvel´s Hit-Monkey, Marvel´s Tigra & Dazzler Show a Marvel´s Howard The Duck. Všichni zmínění se pak setkají v crossoveru Marvel´s The Offenders. 

M.O.D.O.K. je zkratka pro Mental/Mobile/Mechanized Organism Designed Only for Killing a jméno superpadoucha, který dříve býval Georgem Tarletonem, technikem zlodušské společnosti AIM. Po manipulaci s kosmickou kostkou, artefaktem schopným přetvářet realitu, se George změnil v bizarního tvora, kterého tvoří obří hlava s nožičkami a ručičkami a především s pokročilou inteligencí. Přes svůj komický vzhled je superinteligentní MODOK nelítostným a nebezpečným protivníkem zejména pro Avengers. Seriál z pohledu komiksového padoucha tu ještě nebyl, takže zvědavost je na místě.

Hit-Monkey je opičák, makak, který má dost pohnutou historii. Jeho skupina se kdysi ujala zraněného a pronásledovaného zabijáka. Ten si čas v úkrytu krátil usilovným tréninkem, který titulní opičák zaujatě pozoroval a po čase zdařile napodoboval. Protože opičák dost násilně protestoval proti snaze skupiny vrahovi pomoci, byl vypuzen a nemohl tak zabránit tomu, aby zabijákovy nepřátelé skupinu vystopovali a i se zraněným nájemným vrahem vyvraždili. Opičák se tak chopí zbraní a rozhodne se využít svůj výcvik k novému poslání – lovu nájemných vrahů. Přesně tak, hlavní postavou je makak, který střílí nájemné vrahy. Zcela bez ironie, tohle vidět chci.

Tigra & Dazzler sleduje titulní dvojici superhrdinek. Bývalá policistka Tigra je, jak přezdívka napovídá, napůl člověk a napůl tygr, a společně s parťačkou Dazzler se pokouší přežít v Los Angeles. Dazzler je profesí tanečnice a herečka, jež má schopnost měnit zvuk na světelné paprsky.

Howard The Duck je seriál, na který se osobně těším nejvíc. Kačer Howard je relativně známý i u nás, díky filmu z osmdesátých let. To byl neskutečný propadák a celkem popření všeho, čím byl komiks populární. Předloha totiž měla hořký, ironický tón a výrazný existenciální podtext, což je dost značný kontrast ke skutečnosti, že hlavní hrdina je antropomorfní kačer. Ten se z planety Duckworld magickou cestou dostane do našeho světa, z čehož velkou radost nemá. Seznámí se s půvabnou Beverly Switzer, s níž prožívá bizarní dobrodružství. Je známý v superhrdinské komunitě, ale pro svou zahořklou, sarkastickou povahu mezi nimi není moc oblíbený. Často spolupracuje s She-Hulk a monstrózním Man-Thingem (což je de facto marvelovský Bažináč) a k jeho hlavním zbraním patří vlastní důvtip, bojové umění Quack-Fu a dispozice k magii, které ocenil i Doctor Strange.

Howarda jsme naposledy viděli v epizodních roličkách v obou dílech Strážců Galaxie, občas se mihne v současných marvelovských animácích. Nyní konečně dostane samostatný seriál, jehož autorem nebude nikdo menší než Kevin Smith.

Únor 14, 2019

Štítky: , , , ,