Dnešní novinka je ve znamení hrůzy

Seriáloví Critters, nový horor Ariho Astera a znepokojivý vzhled ježka Soníka.

Ari Aster začal svou kariéru krátkometrážním psycho-hororem The Strange Thing about the Johnsons a nedávno dobyl naše srdce svým prvním celovečerním hororem Děsivé dědictví. Nyní se vrací s hororem Midsommar, jehož hrdinové se vydávají na podivný venkovský festival, na kterém se budou dít hodně špatné věci.

Trailer se od ostatních hororových upoutávek odlišuje hlavně tím, že neukazuje nic primárně hrozivého. Vidíme lidi v krojích, hezké tváře, slyšíme konejšivý hlas. O znepokojivou atmosféru se stará především hudební podkres, který dodává strojeným úsměvům hodně mrazivý ráz. Jak se hudba zintenzivňuje, začnou se vršit i obrazy ošklivých obličejů a násilí, které kontrastují s prosluněnou přírodní krajinou. Není pochyb, že Aster to na poli hororů někam dotáhne.

Hororová série Critters byla takovým průsečíkem mezi Gremlins a Vetřelci. Žravé chlupaté koule ve svých čtyřech černých komediích nejprve ohrožovaly rodinu na farmě, poté celé městečko, činžák ve velkoměstě a nakonec posádku vesmírné lodi. V patách jim byli dva frajerští lovci odměn se schopností instantně měnit podobu. Série byla hodně fajn pro svůj černý humor a okázalou brakovost, kterou dokázala skloubit s hororovými momenty. Stejně tak vzhled titulních příšer na jednu stranu vyvolával úsměv, na druhou stranu byste je ve spíži v nočních hodinách najít nechtěli. Teď konečně dostáváme trailer na  slibovaný hraný seriál Critters: A New Binge.

Upoutávka vzala přiznanou lacinost a brakovost hodně doslovně. Z každého záběru křičí snaha působit jako poslední béčko a použít tuto vlastnost jako zdroj humoru. I tahle metoda ale může začít brzy unavovat a působit spíš jako výmluva, proč na efektech šetřit. Traileru hodně pomáhá vzhled Critters, kteří jsou (na rozdíl od ostatních efektů) skutečné loutky. 

Poslední novinka je věnována ježkovi Soníkovi. Série populárních videoher o superrychlém ježkovi z planety Mobius, který bojuje proti zlému doktoru Robotnikovi, se časem adaptovala do několika animovaných seriálů. Dva nejslavnější běžely na českých obrazovkách jako jedna související série, takže když okamžitě po rozpustilém a čistě dětském Dobrodružství ježka Soníka okamžitě začalo Dobrodružství ježka Soníka, které bylo relativně temné, depresivní a méně pro děti, byl to celkem šok. Následovalo několik dalších seriálů nevalné kvality a víc videoher, a nyní se chystá celovečerní hraný film, kde padoucha Robotnika ztvární Jim Carrey. Nyní se můžeme podívat, jak bude vypadat samotný Soník. 

Tvůrci se evidentně snažili, aby Soník vypadal víc jako ježek, a to mělo má asi za následek kulatější obličej. Což o to, jeho výraz už nepůsobí tak frackovitě, jako u originálního Soníka, zesvětlení srsti mu ale vážně neprospívá. Zatím se ale jedná o plakát, takže není třeba panikařit, jako u traileru na hraného Aladina.

Březen 5, 2019

Štítky: , ,