Superrychlý ježek, postapokalyptický teen seriál a dinosaurus ve službách církve

V tento sváteční den si můžeme rozebrat trailer na hraného ježka Soníka, netflixovskou postapo variaci na Pána much The Society nebo bizarně vypadající snímek Velocipastor.


Ti z nás, kteří vyrostli nejen na videohrách, ale i animovaných seriálech se superrychlým ježkem Soníkem, bránícím svobodu planety Mobius před zlotřilým vědcem doktorem Robotnikem, může připadat hraná adaptace jako splněný sen. Trailer tomu bohužel příliš neodpovídá. V první řadě se příliš nepovedl design hlavní postavy, titulního Soníka. Jeho příliš světlá srst až moc prozrazuje, že jde o animovanou postavu a vypadá spíš jako zlý dvojník králíčka Azurita. Z nějakého důvodu musí mít přitroublého lidského parťáka hraného Jamesem Marsdenem, který sekundoval animované postavičce už ve filmu Hop. Největší pozornost na sebe strhává Jim Carrey coby doktor Robotnik, který zužitkovává vše, čím se proslavil v devadesátých letech. V jeho kariéře celý trailer působí jako krok zpět, protože od té doby se herecky dost vyvinul, a to i v komediálních rolích. Bohužel celý trailer je zaměřený na nejmenší diváky, kteří jsou navíc po lobotomii, od zmíněného humoru až po nechutně barevnou stylizaci, a Carreyho devadesátkové kreace do této rovnice bohužel sedí. Proč je v tom případě jako hudební podkres použit song Gangsters Paradise, zůstává záhadou. Dáte filmu Sonic the Hedgehog přesto šanci?

https://www.youtube.com/watch?v=3q6JYeMLM3w

Nadcházející seriál televize Netflix s názvem The Society se odehrává v americkém maloměstě, které se nějakým způsobem odtrhne od zbytku světa. A zůstanou v něm jen teenageři. Vedení se ujme sličná hlavní hrdinka, která dá zoufalým mladistvým nový cíl – od samého základu znovuvybudovat sociální systém. To se ale nelíbí bandě sličných chlapců ve fotbalových bundách, kteří se rozhodnou hrdinku svrhnout a zavést vlastní sociální systém. Protože ujasnit si, kdo teď bude šéfovat, je pro tento fikční svět důležitější, než třeba neumřít hlady, připravit se na zimu nebo zabránit epidemii čehokoli, před čím postavy už zdravotnictví nechrání. Protože si ale během traileru všichni zachovávají perfektní vzhled a objeví se pouze jeden nesličný chlapec s vousy, tyto problémy opravdu nebudou důležité. V podstatě to víc než dramatické postapo nebo variaci na Pána much vypadá jako kterýkoli jiný americký seriál pro mladé, kde se pošťuchují teenageři rozdělení na hezké hlavní hrdiny a hezké arogantní sportovce. Akorát že tentokrát u toho nebudou dospělí a mládež se bude pošťuchovat pomocí střelných zbraní.

Na závěr tu máme trailer na nezávislou grindhouseovou komedii The Velocipastor. Hlavním hrdinou je kněz, který nejenže ovládá bojová umění, ale má schopnost proměnit se v raptora. V toho raptora, jako ho ukázal Jurský park, takže je to technicky deinonychus, podstatné ovšem je, že pastor se s nově nabytou schopností rozhodne potírat (nebo spíš požírat) zločin. Vypadá to strašně levně a relativně zábavně, ale nedá se předvídat, zda tahle myšlenka utáhne celovečerní film. 

Květen 1, 2019

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *